energia tanúsítvány
energia tanúsítvány
energia és nyílászárók
energia számítás
energia megtakarításENERGIA TANÚSÍTVÁNY HÍREK

2015.11.03.

Energetikai besorolás és a Családok Otthonteremtési Kedvezménye

2015. július 1. után a Családok Otthonteremtési Kedvezményének (CSOK) összege az építeni, vásárolni, bővíteni szándékozott lakás energetikai tanúsítvány szerinti energetikai besorolásától is függ.

  • "A" energetikai besorolásnál a kedvezmény mértéke 10%-al nagyobb
  • "A+" energetikai besorolásnál a kedvezmény mértéke 20%-al nagyobb
  • "Alacsony Energiafogyasztású" energetikai besorolásnál a kedvezmény mértéke 30%-al nagyobb

A "CSOK" igénybevételéhez a tervezett, illetve az új építésű lakás energetikai minőség szerinti besorolása legalább "B" kell hogy legyen. A "C" energetikai besorolásnál kedvezőtlenebb kategóriájú egylakásos lakóépület vásárlása, illetve bővítése esetén a Családok Otthonteremtési Kedvezményének igényléséhez hatósági bizonyítvány szükséges arról, hogy az épület az élet és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti. Többlakásos épület esetén ez nem szükséges.

Energetikai szempontból a "CSOK" célja azon ingatlanok adás-vételének elősegítése, melyeket a hatékonyabb energetikai megoldások alkalmazása miatt (korszerű fűtés és hűtéstechnika, szigetelés, árnyékolás stb.) alacsonyabb energia fogyasztás, kedvezőbb energia elosztás, nagyobb arányú megújuló energia felhasználás jellemez jelentős pénzmegtakarítást eredményezve.2014.02.23.

Energetikai tanúsítvány kalkulátor

Az energetikai tanúsítvány lakást,családi házat az energia felhasználás alapján minősíti. Az energetikai tanúsítvány minőségi osztályai közötti különbségek szemléltetésére szolgál az energetikai tanúsítvány kalkulátor.

2013.08.28.

Tanúsítvány, de milyen áron?

Energetikai tanúsítvány készítésére szakosodott cégek bő kínálata miatt sokszor nehéz jó döntést hozni, ki is állítsa ki a bizonyítványt. Ugyanakkor ennek nagy tétje van, hiszen ez alapján kap minősítést az ingatlan 10 évre jelentősen befolyásolva az eladási-, bérbeadási árakat. Mik a hitelesen használható és korrekt energetikai tanúsítvány ismertető jelei? Mi az a három tipp, melynek segítségével elkerülheti a csalódást? Olvassa tovább a Bácsi Kft szakértői tanulmányát.

2012.10.14.

Energetikai tanúsítvány, nyílászárók

Épület, lakás energetikai jellemzője, energetikai tanúsítvány szerinti besorolása a rendeltetésszerű használathoz szükséges energia mennyiségétől függ. A felhasznált energia mennyiséget 15-20%-ban a nyílászárók állapota határozza meg. Korszerű nyílászárók esetén az energetikai tanúsítvány besorolása kedvezőbb lehet. Keresse szakértőinket további javaslatért, ajánlatért!


2012.08.07.

Energia hatékonyság

Energia hatékonyság rangsorban a világ legnagyobb energiafogyasztó és szénmonoxid termelő gazdaságait vizsgálta az American Council for an Energy Efficient Economy (ACEEE) 2012-es felmérése.
27 kategóriát figyelembe véve a leginkább energia hatékony államnak bizonyultak az Egyesült Királyság; Németország; Olaszország; Japán; Franciaország; EU, Ausztrália és Kína; Egyesült Államok és Brazília.
Edward Davey, a brit energia hatékonyság felelőse kiemelte az energetikai mutatók fontosságát, az energetikai tanúsítvány jelentőségét az építőiparban: „Épületeink és iparunk energia hatékonyságának növelése nemzeti kihívás, melynek megvalósítása évet fog igénybe venni."
Az energia hatékonyságot az ország teljes nemzeti össztermékhez viszonyított energia fogyasztása, az átlagos üzemanyag fogyasztás és az épületek átlagos, egységnyi területre jutó energia kiadása, energetikai tanúsítvány alapján állapították meg.


2012.06.18.

Renewable energy, which EU country is set to reach target?

"Energy obtained from renewable sources is estimated to have contributed to 12.4% of the European Union's (EU) overall energy consumption in 2010. Sweden had the highest share of renewable energy in total consumption at 47.9%, then Latvia, Finland and Austria with all recorded results of over 30%. Malta, Luxembourg, the UK and the Netherlands lagged behind with the lowest shares.
Hungary renewable energy consumption was 8.1% in 2009, and the target for 2020 is 13%.
Renewable Energy


2012.06.17.

Energiatanúsítvány és a nyári túlmelegedés

Az energiatanúsítvány a belső és külső hőmérséklet napi átlagos különbségének vizsgálatával állapítja meg a túlmelegedés kockázatát. Nagyobb számértékhez nagyobb kockázat tartozik. A hőmérséklet különbség számítása a következő paraméterek figyelembe vételével történik:

  • sugárzási hőterhelés
  • alapterület
  • térfogat
  • belső hőnyereség
  • falak hőveszteségi képessége
  • légcsereszám

Egy bizonyos nagyságú kockázaton túl érdemes megfontolni külső árnyékvetők alkalmazását, csökkentve a sugárzási hőterhelést, és ezzel együtt a túlmelegedést!


ELÉRHETŐSÉG:
1118 Budapest, Villányi út 65.
tel/fax: 06-1-386-6312,
mobil: 06-30-632-8820,
info@bacsi-mernokiroda.hu

Nagyobb térkép
energetikai javaslat


tanusitvány hatása Energia hatékonyság