energia tanúsítvány
energia tanúsítvány
tanúsítvány besorolás
e tanúsítvány dokumentációi
alternatív energia


E-TANÚSÍTÁS

E-tanúsítás, E-tanúsítvány, Energetikai Tanúsítvány, Energia Tanúsítvány különböző tanúsítványok, vagy talán ugyanarról van szó?
Igen, egy dologról van szó, az Energetikai Tanúsítványról. Nem kell attól tartani, hogy mostantól lakás, iroda, oktatási intézmény eladásához, bérbeadásához több tanúsítvány elkészítése szükséges.
Továbbra is az energetikai tanúsítványt kell elkészíttetni, azzal a különbséggel, hogy úgynevezett E-TANÚSÍTÁS keretében a tanúsítványt hitelesíteni kell. Az e-tanúsítás egy központi rendszerben működtetett alkalmazás, amit a 313/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet az energetikai tanúsítvány készítőnek kötelezően előír.

Gyakran az E-tanúsítást E-tanúsítványként emlegetik, úgy tüntetik fel, mintha az energetikai tanúsítvány mellett E-tanúsítványt külön kellene készíttetni. Erről szó sincs, csupán a lakás eladásakor, bérbeadásnál kötelezően elkészíttetett Energetikai Tanúsítványt E-tanúsítás alkalmazásával a tanúsítvány készítésére jogosult mérnökeinknek egy központi szerveren hitelesíttetni kell, ahol az országos nyilvántartásba bekerül, egyedi iktató számot és egységes arculatot kap. A szerver elérése csak az energetikai tanúsítvány készítésére jogosult mérnökeinknek és hasonló képesítésű mérnököknek lehetséges.

Az e-tanúsítás tehát nem más, mint hitelesített energetikai tanúsítvány. A tanúsítvány hitelesítése, egyedi iktató számmal való ellátása, nyilvántartásba vétele egy központi szerveren történik, amit jogosultsággal rendelkező mérnökeink el tudnak érni.

Vállaljuk, akár másnapra, energetikai tanúsítvány e-tanúsítás keretében való elkészítését!

ELÉRHETŐSÉG:
1118 Budapest, Villányi út 65.
tel/fax: 06-1-386-6312,
mobil: 06-30-632-8820
info@bacsi-mernokiroda.hu

Nagyobb térkép